Prikcentrum

ENNL

Dit kubische medisch heeft de meest eenvoudige compacte opbouw. Het bevat vier dokterskabinetten, een wachtruimte, sanitaire cellen en een polyvalente vergaderruimte.

Grote ramen zorgen voor een zo groot mogelijke openheid en lichtinval. Om deze openheid voor dit medisch centrum te bufferen naar de straat, maar niet in licht-, lucht- en zichtkwaliteit in te boeten, wordt aan de straatzijde een filter geplaatst. Een verticale houten structuur, een voorzetgevel. Deze structuur reguleert uiteraard (over)bezonning maar vooral ook de privacy.

In de voor-voorgevel is er een deur die naar de binnenzijde opent en hierdoor een koker vormt tot aan de inkom als het centrum geopend is. ’s nachts kan hiermee het gebouw volledig (hermetisch) afgesloten worden. Een gebouw die een relatie aangaat van geven en nemen met het openbaar domein.

 

Prikcentrum.
Ronse | 2019 | 200 m²

 

Photos: Johnny Umans

 

ArchDaily

 

This ultra compact medical centre has the simplest plan. It contains four doctor’s cabinets, a waiting room, sanitary cells and a multipurpose meeting room.

 

Large windows provide maximum openness and light. In order to shield this medical centre from the street, but not to compromise on the quality of light, air and visibility, a filter (double facade) is installed on the street side.

 

A vertical wooden structure, slightly slanted. This structure regulates (over)heating, but above all it regulates privacy and relationship.

 

A big door opens to the inside and forms a clear entrance when the building is open.  At night the building can be completely (hermetically) closed, competing the facade – litteraly closing the buikding..

 

A building that has a relationship of giving and taking with the public domain.